أكثر خمسة أطعمه تسبب السرطان
The top five cancer-causing foods are:
1. النقانق
لأنها مليئه بنترات الصوديوم
ينصح مجمع الوقايه من السرطان أن لا يأكل الأطفال أكثر من 12 حبه من النقانق في الشهر هذا أذا كان لابد من أكلها ويجب أن تكون النقانق بدون نترات
1. Hot dogs
Because they are high in nitrates, the Cancer Prevention Coalition advises that children eat no more than 12 hot dogs a month. If you can't live without hot dogs, buy those made without sodium nitrate.
2. اللحوم المعالجه
كذلك فأن اللحوم المعالجه من نقانق وخنزير ولحوم برقر وجد أنها غنيه بنترات الصوديوم وهم يزيدون المخاطره في الأصابه بأمراض القلب ويساهمون في زيادة الخلايا السرطانيه.
2. Processed meats and bacon
Also high in the same sodium nitrates
found in hot dogs, bacon, and other processed meats raise the risk of heart disease. The saturated fat in bacon also contributes to cancer.
3. الدونات
بسبب الدونات فأن فرص الأصابه من السرطان مضاعفه أولاً لانها مصنوعه من الدقيق الأبيض والسكر والزيت المهدرج وثانياً أنه يتم قليها بحراره عاليه يقول الدكتور أدم أن أكل الدونات يعتبر أسوء غذاء لأنه يرفع المخاطره بالأصابه بالسرطان
3. Doughnuts
Doughnuts are cancer-causing double trouble. First, they are made with white flour, sugar, and hydrogenated oils, then fried at high temperatures. Doughnuts, says Adams , may be the worst food you can possibly eat to raise your risk of cancer.
4. البطاطا المقليه تطبخ بالزيت المهدرج وبدرجات حراره عاليه وهذه الطريقه في الطبخ تسبب السرطان
4. French fries MS''>
Like doughnuts, French fries are made with hydrogenated oils and then fried at high temperatures. They also contain cancer- causing acrylamides which occur during the frying process.
They should be called cancer fries, not French fries, said Adams .
5. الشيبس والمقرمشات وبسكويتات الكوكيز كلها مصنوعه من الدقيق الأبيض والسكر المكرر والدهون المعالجه
5. Chips, crackers, and cookies
All are usually made with white flour and sugar. Even the ones whose labels claim to be free of trans-fats generally contain small amounts of trans-fats.